1 februari 2011

Min hallon- och chokladkaka

Hallon och choklad är en oslagbar kombination! Här bjuder jag på ett av mina allra bästa kakrecept som innehåller just dessa smaker. Busenkelt att baka och jättegott. Perfekt att fylla frysen med och ta fram när suget sätter in. Eller varför inte överraska kollegorna på jobbet?

 
Foto: Sara Lenger






Sätt ugnen på 175°C

Bröa en långpanna med smör och ströbröd.



Blanda i en stor bunke:
6 dl socker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
4 tsk bakpulver


Tillsätt i mjölblandningen:

4 ägg
300 g smält smör (det ska vara riktigt smör!!)
3 dl vatten



Häll ut smeten i en långpanna. Fördela 1 paket frysta hallon (ca 200g) och 200 g grovhackad mjölkchoklad i smeten. Grädda i ugnen 25-40 min (stora skillnader på ugnar har jag märkt). Kakan ska släppa lite från kanterna när den är klar. Prova med en provsticka, kakan ska inte vara kladdig.

Förvara gärna kakan en stund i kyl innan den skärs i bitar (bitarna blir snyggare så). Förvara kakan i kyl eller frys. Godast kall! Pudra över florsocker strax innan servering. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar